woensdag 16 september 2020

Echo-onderzoek bij Rosie


Waar blijft mijn eten?

Rosie had gistermiddag om twee uur een echo-onderzoek en ze moest nuchter blijven. Ze had duidelijk honger, zie foto.
Haar smekende ogen en gemiauw vroegen om eten. De ziel 😿 ...... ze snapte er niets van. 

De vorige keer dat ze een echo-onderzoek had, werd ons niet verteld dat ze een redelijk volle blaas moest hebben. Waarschijnlijk omdat het toen om een spoedonderzoek ging. 
Vandaag las ik in de brief van de dierenarts dat ze ook 3 uur van te voren niet meer op de kattenbak mocht. 🙀 

Voorlopige uitslag op dinsdagmiddag

Geen gekke dingen zei de dierenarts die de echo had gedaan. Nou, dat schiet ook niet op zo. Ik mocht er ook niet bij zijn. Dat is jammer, want ik weet nog hoe het de vorige uitzag. Nu kon ik het niet vergelijken. 

Corona

Wat niet goed geregeld was (in mijn ogen), was het coronabeleid bij de dierenarts in Beverwijk. De 1,5 meter afstand houden kon niet. Mondkapjes waren alleen verplicht in de spreekkamer, maar niet in de wachtruimte. Kwamen er ineens drie mensen binnen, er stond een bij de balie met een konijn in een mandje, de arts kwam met Rosie terug en ik zat op de stoel te wachten. De wachtruimte is een kleine ruimte waar geen afstand gehouden kon worden. Ik was met de mevrouw aan de balie en konijn de enige met een mondkapje op. De rest niet. Slechte zaak. Dat is in IJmuiden wel beter geregeld. 

Definitieve uitslag

Eindelijk werden we gebeld door de dierenarts. De uitslag is dat ze niets mankeert. 😲 Ze is gezond. Wel was er één heel klein dingetje en dat was dat bij haar alvleeskier een dun wit randje was wat eventueel van een virus kan komen. Maar dat hoeft niet. De dierenarts die de echo had gedaan, had erbij geschreven dat ze niet verwacht dat dat de reden is waarom Rosie niet aankomt. 

Morgenochtend gaan we weer naar de dierenarts om weer bloed af te laten nemen en dan gaan ze de waarden van de alvleesklier controleren. Wordt vervolg. Gelukkig is het morgen niet zo heet als gisteren. 

Uitrusten

Vandaag ga we (Rosie en ik) goed uitrusten, want twee keer in een behoorlijke hete auto rijden is geen aanrader als je nog koppijn hebt. Ik lag gisteravond al om half tien op bed en had me vanmorgen ook nog verslapen. Het was trouwens ook behoorlijk heet in huis. Bah, ik wil de herfst.
De radiowekker ging vanmorgen aan en de irritante (soms ook ruzieachtige discussie bij het programma Gaan had niet geholpen om wakker te blijven en op tijd op te staan.
Ik ben de hele dag al zo suf als een konijn. Voor de zekerheid ook maar een pil tegen de hoofdpijn ingenomen. 
Rosie is ook duidelijk van de leg. Ze loopt continue rond. Ze moet ook nog bijkomen van alles.


6 opmerkingen:

Judy zei

Sterkte met bijkomen, jij en Rosie!

Renske zei

Dank je Judy.

John zei

Nee, laat de herfst nog even weg blijven. ZOals het nu is is het toch lekker. 20 graden ongeveer, zonnetje. Fijn dat Rosie gezond is.

pourquoi pas ??? zei


Wat een gedoe zeg, niet eten, niet op de kattenbak. Geen wonder dat jullie allebei zo van de leg zijn. Ik wens jullie veel rust en beterschap toe. Pas goed op jezelf.

Renske zei

Dank je. We zijn vandaag al aardig bijgetrokken.

Renske zei

@John, ja zeker is dat fijn om te horen. Maar we weten nog steeds niet waarom ze zo mager blijft en langzaam afvalt.
Nu is de temperatuur heerlijk. Dat klopt, ik was de hitte van dinsdag ineens zo zat. Dat hoeft voor mij niet.