vrijdag 18 juni 2021

Ditjes en Datjes

Boodschappen

Vandaag zijn we naar diverse winkels geweest: Welkoop en Gamma.

Bij Gamma moesten we een pakket ophalen, want dat was gratis (niet het pakket, maar de verzendkosten). Als we het thuis zouden laten bezorgen, dan moesten we € 3 extra betalen. Het is dat de auto weer een rondje moest rijden.


En omdat we toch onderweg waren, wilde ik even snel bij Welkoop een plasticvrije ragebol kopen. De oude had ik al eerder weggegooid omdat hij op was.

Wij hadden geen zin in om eerst de hele winkel door te lopen en het niet kunnen vinden (dat overkomt ons vaker bij Welkoop en dan kopen we soms dingen die we niet nodig hebben), daarom had ik het maar gelijk gevraagd. 

Wat is een ragebol zei de jongedame (rond de twintig jaar) bij de kassa. Gelukkig hadden ze hem wel in voorraad. 


Kringloop

We hebben vandaag ook weer een doos bij de kringloop afgeleverd. De kringloop ligt op de route naar Gamma. Weer wat opgeruimd.


Op het ogenblik gaat het hier buiten goed te keer: onweer, bliksem en gedonder. Heel veel regen. Het lijkt nu wel herfst. Alleen de (benauwde) warmte in huis en buiten. Bah, geen leuk weer. 

7 opmerkingen:

 1. Haha, ik herken het, werk in een bouwmarkt, en de jonge meiden kennen het woord ragebol echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga eens bij mijn kinderen (dertigers) inrformeren of zij weten wat een ragebol is, hahaha. Ik denk dat ze vermoeden dat het een kapsel is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh ja een ragebol. Je bent weer lekker bezig met opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Welkoop is wel een fijne winkel verder. We hebben er een niet zo ver hier vandaan. Wat het weer betreft hebben wij weer geluk gehad. Ze voorspelde drama weer, maar we hebben hooguit een 20 minuten lichte regen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Renske,

  de Welkoop! Die moet ik nog zien te vinden.
  Maar weet wel alvast waar die ongeveer is! Goeie winkel.

  Ja...wat benauwd nog binnen. Buiten wel al weer lekker fris...

  groetjes! Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooit werkte ik bij V& D op de keukenafdeling. De eerste dag al kwam er een man die een percolator wilde. Geen idee wat het was. Dus sindsdien lach ik maar een beetje als iemand niet weet wat ik bedoel. Morgen eens vragen of mijn kinderen weten wat een ragebol is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je toch 3 euro kon uitsparen door het pakket zelf op te halen!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.

Als je met je google-account reageert (natuurlijk wel eerst inloggen op je google-account 😉), dan hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent. Als je een berichtje hebt geschreven kan je direct op reageren klikken en klaar ben je.
Reageer je zonder google-account? Dan gewoon even aanklikken dat je geen robot bent en de controlevraag beantwoorden.