zaterdag 24 juli 2021

Klaar

Multitool

De kleine schutting is sinds donderdag weer klaar. Mede dankzij de twee ongebruikte planken die ik nog had staan. Die hield ik over toen ik de kleine schuting in 2016 had gemaakt. Ze waren al geschilderd en op maat gezaagd, dus ik kon ze gelijk gebruiken. En toen was het ook snel klaar. Alleen bij de laatste plank moest ik nog een reepje weg zagen. 


Nu heb ik een decoupeerzaag, maar dat ding is een kampioen in scheef zagen. Daarom wil ik hem niet gebruiken. Ik heb ergens een multitool in huis liggen, maar waar? Dit apparaat wilde ik wel gebruiken, want je kunt met dit apparaat een klein rechthoekig of vierkantje of een reepje uitzagen. Echt een handig apparaat.


Maar ja, ik kan heel goed opruimen. Echt goed opruimen, alleen vergeet ik vaak waar het opgeruimd is. Helemaal als het gaat om iets wat je niet dagelijks of wekelijks gebruikt. Ik had de multitool vijf jaar terug voor het laatst gebruikt. Bij deze schutting dus en toen netjes opgeruimd. En daarbij ook uit mijn geheugen geschrapt. Gelukkig wist ik nog wel dat ik zo apparaat had. Al begon ik wel aan mezelf te twijfelen. 


Ik had al eerder gezocht, want er komt in augustus nog een ander klusje, waarbij ik de multitool echt nodig heb. Omdat ik het gisteren ook nodig had, moest ik het NU echt terugvinden. Ik had weer op de plekken gezocht waar ik gereedschappen bewaar. En weer niet gevonden. 


Tijdens een koffiepauze had ik even zitten denken waar ik hem op een onlogische plek kon terugvinden. Dat was echt de laatste kast waar ik nog niet had gezocht en dat was de kledingkast. 


En ja hoor, dat stond hij. Pff, gelukkig maar. Hij heeft nu een plekje in de kamer gekregen waar alle gereedschappen staan.

5 opmerkingen:

 1. Handig een multitool, ik ken het niet. Fijn dat ie weer boven water is. Ja, alle gereedschap bij elkaar opbergen helpt.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die decoupeerzaag zaagt natuurlijk gewoon naar de hand van de gebruiker :P Maar voor sommige klussen zijn ze gewoon niet geschikt.
  Voor sommige spullen heb ik en boekje. Daarin staat waar ik het heb geplaatst. Soms gebruik je iets jaren niet, zoals jij nu had. En dan moet je het maar weer vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt maar ik gebruik bij de decoupeerzaag een begeleider en evengoed gaat het verkeerd. Ook dat heeft natuutlijk naar de hand van de gebruiker te maken. Maar voor bochtenwerk is hij ideaal. Dat gaat dus wel goed.
   Handig zo boekje. Dat ga ik ook doen, scheelt heel veel irritatie en zoeken.

   Verwijderen
 3. Wat een gedoe al dat gezoek. Ik ben blij voor je dat je het apparaat toch gevonden hebt. Als je hem de volgende keer nodig hebt weet je nu gelukkig waar je zoeken moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie wat bewaart die heeft wat! Soms moet je dingen toch ook weer NIET weggooien blijkt hieruit. Superfijn dat je nog hout in huis had voor de schutting.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.

Als je met je google-account reageert (natuurlijk wel eerst inloggen op je google-account 😉), dan hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent. Als je een berichtje hebt geschreven kan je direct op reageren klikken en klaar ben je.
Reageer je zonder google-account? Dan gewoon even aanklikken dat je geen robot bent en de controlevraag beantwoorden.